Geschiedenis

Installatiebureau Bosmans is opgericht op 7 april 1882.
Grard Bosmans begon in 1882 een koperslagers bedrijf. De hoofdtaak van het bedrijf was het maken van koperen gebruiksvoorwerpen zoals pannen, ketels, koffiepotten, enz.

In 1932 nam Frans Bosmans de zaak over. De hoofdtaak van het bedrijf was toen het maken van potten en pannen naar de pulzen van waterputten voor drinkwater, het maken van zinken goten en hemelwaterafvoer, en later het aanleggen van elektra installaties.

In 1959 nam Gerard Bosmans de zaak over. De hoofdtaak van het bedrijf was toen het aanleggen van koperen waterleiding, het aanleggen van gasleiding, het maken van platte daken en kunststof riolering. Ook de elektra tak werd uitgebreid met het maken van lichtplannen, telefoon installaties.

Foto's van vroeger

  • Klik op een foto om deze te vergroten.

Huidig bedrijf

In 1995 namen, Coen en Angelie Bosmans, het bedrijf over. De huidige hoofdtaak van ons bedrijf is het maken van waterinstallaties, gasinstallaties, zinkwerken, bitumen en kunststof dakbedekkingen, medische woningaanpassingen, riolering, stofzuiginstallaties, sanitair in zowel de particuliere woningbouw, bij verbouwingen, bij utiliteitsbouw en bij onderhoudswerken.

Op 1 juli 2023 trad Roy van Hamont, na vele jaren in dienst, aan als medevennoot in het bedrijf waardoor de bedrijfscontinueering gewaarborgd blijft.

Onder werkzaamheden kunt u meer informatie vinden over onze verschillende specialismen.

Het bedrijf is sinds 2001 gevestigd op het bedrijventerrein "de Mierbeek" te Esbeek. Het was het eerste bedrijf dat er zich vestigde. Wij zijn aangesloten bij Techniek Nederland en bij Thuiscomfort, een initiatief van de Technische Unie. Al onze medewerkers hebben de VCA scholing gehad.

Foto's van nu

  • Klik op een foto om deze te vergroten.